De tu a tu. Dia 0. #congrésPSC

Generar il·lusió, crear noves confiançes, liderar les polítiques actives de ciutadania amb la col·laboració de la ciutadania activa.

Se m’acudeixen moltes coses més, però per a mi aquestes són les arrels principals d’aquest Congrés. S’han escrit ja milers de coses sobre el 12é congrés dels socialistes catalans. A la xarxa s’han cuit uns quants moviments d’opinió, s’hi han reflectit i hi han debatut noves i antigues corrents d’opinió que representen a cadascun dels militants socialistes d’arreu.

Ja fa tretze mesos de la primera derrota electoral. Vam veure com marxaven, impotents nosaltres, les possibilitats de gestionar el país, però se’ns van obrir les portes per a seguir fent política, per a començar a fer pedagogia i per a trobar els punts d’inflexió i convergència de totes les maneres de fer de tots i cada un i cada una dels i les socialistes. Mesos després vam caure, de nou, a les urnes. Unes eleccions municipals no gens favorables, en les que vam haver de rotar del paper de govern al de oposició en molts pobles i ciutats del país. Aleshores es va revifar el moviment de canvi, de noves idees, de nous perfils, de noves maneres de fer. Tot això es va canalitzar, de nou i en positiu, en corrents d’opinió que amb moltes i diverses formes de fer política volien regenerar la confiança perduda. Mesos després, de nou i amb més força, un tercer cop. Primer la galta esquerra, després la galta dreta i, per últim, al novembre, cop als pulmons, d’aquests que deixen sense gaire respiració.

Jo no m’he rendit. Pocs companys i companyes s’han rendit. Tots i totes ens anem reinventant, anem traient el suc als nostres principis i a la nostra ideologia.

Volem recompensar, fent política, a tots els ciutadans que van lluitar i van suar i van sagnar per aconseguir el que avui molts dels nostres coneguts no valoren i prenen com a seu, i com a seu que creuen que és no li donen l’importància que mereix. Volem convèncer, fent un nou relat, que podem perdre en un dia els esforços de tota una vida.

La lluita començà fa molts anys però no hem de perdre la força.

La lluita durarà fins que els nostres cossos diguin prou, però ens hem de preocupar de llegar aquesta ànsia de construcció, de manteniment dels nostres drets i de compliment dels nostres deures.

Ens llegim demà.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s