De la pluja al barri de les Planes

Al Pais Basc li’n diuen “txirimiri”, és aquella pluja fina que cau lentament, poc a poc, no mullant al principi però calant fins deixar els ossos freds.

A les Planes de Sant Joan Despí passa el mateix amb el discurs del PP.

Mentre que el Govern municipal porta anys acondicionant el barri, fent-lo de qualitat, gestionant-lo com a realitat social diferent, com a barri on s’hi troben generacions i generacions de migrants, siguin d’aquí o d’allà, de Montilla o de Rabat, de Còrdova o de Quito, un partit que té una representació molt minoritària al Consistori i una base social molt petita al municipi, es dedica a crear un tipus d’alarma social molt i molt preocupant.

Tergiversant uns índex de delinqüència molt ínfims i volent donar a conèixer unes xifres inexistents, prenen un discurs radical contra l’immigració transnacional, per dir-ho així. Intenten causar una sensació d’inseguretat que a dia d’avui és inexistent. I, “para más INRI”, es munten la seu del partit a la ciutat al barri al•legant que combatran desde allà allò que més preocupa als ciutadans de les Planes; l’immigració i l’inseguretat, segons ells.

Després de dècades de treball, després d’un pla FEIL i d’una Llei de Barris, després de reformes i més reformes, d’un augment exponencial any rere any de la qualitat de vida, i d’esforços innominables del Govern municipal, el partit de la demagògia es fa seu al barri el discurs proteccionista i salvador de la “pàtria” que els caracteritza.

Ja n’hi ha un tip.

Pau Sánchez Riofrío
De izquierdas y de verdad

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s