De la valentia

Fer un pas endavant és sovint interpretat com un gest de voler córrer massa, avançar els altres per on no toca, ni quan toca. Que Montse Tura decidís dir que ella no seria capaç de romandre impassible davant de la derrota del projecte socialista de la ciutat de Barcelona, deixant que vinguessin temps de regrés, com ara veiem a la Generalitat és un gest de valentia. Ahir a l’Agrupació de Sarrià un militant va dir: “com a socialista i votant m’ha defraudat que Hereu es deixés dur per un projecte molt ambiciós, però no amb una ambició de ciutat, sinó amb una ambició estrictament política, per quedar-s’hi, a la cadira. Si no haguessis donat el pas, m’hagués quedat assegut al sofà, el dia de les eleccions. I si havia de venir el Trias, que vingui!”

Què vull dir? Que els gestos endavant fan la política. Les persones que es decideixen a encapçalar projectes ambiciosos són les que valen, en política. I si se’n surten, valen més encara. Potser s’ha de fer cas a aquella gent del voltant que ens diu que no és el moment, però també potser cal decidir-se. Potser nedar contracorrent fins arribar a la meta és interessant. I potser per aqui passa la formació. I potser per aqui passa la naturalitat. I potser per aquí vull passar.

Jo no seré director d’un hospital amb 28 anys, Conseller de les carteres més complicades de la Generalitat, però vull demostrar que amb 18 anys deuria poder jugar a fer política, i vull aprendre’n. Potser toca deixar pas a les generacions primerenques. Potser toca deixar de banda els contractualismes, les negociacions, i els trueques. Potser toca ser valent.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s