Tot progressa. Tot canvia

La Norah, una noia sub-sahariana que viu a Catalunya des dels nou anys, és una dona que creu en les dones, en la seva cultura i en el progrés de les dones. Ara té 24. No refusa a la seva mare biològica, a la que veu un cop a l’any, tot i viure separades, en etapes radicalment diferents, tot i que a l’any 2011. És monitora d’esplai des dels 18, quan la familia que l’acollia des dels 3 anys a la casa de les Corts i que li va donar el cognom català, li va dir que ella era dona, de cultura àrab i de trets de la “terra de les sorres”. Que ella com a dona criada a Occident però educada en el respecte pels demés i en la pluralitat podia fer una gran tasca per marcar un abans i un després en la vida al món àrab. “La teva filla no serà com la teva mare. No dependrà del seu germà com la teva mare al quedarse òrfena. Només dependrà d’ella i de qui ella esculli”
No duu vel, però no hi refusa, com tampoc entén que quan fa fred posar-se un vel està bé perquè protegeix les orelles.
No tenia res, al venir. Només les promeses d’una vida occidental, acomodada, on les incerteses es troben al mes de maig quan toca decidir a on viatjar a l’estiu, no en saber si cap bomba o cap mina o cap guerra destorbarà el plàcid son a la freda nit sahariana.
S’ha construït un futur, uns amics, una família, i a ella mateixa.
Només depén d’ella i de qui ella vulgui dependre.
I nosaltres tenim els nassos de deixar-nos fluir? De deixar que la nostra vida no sigui més que preocupacions per banalitats? De dir “me’n torno del INEM perquè hi havia molta cua i comencen “Els Simpson”?

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s